Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στήριξη τυφλών - www.laraguidedogs.gr


Η Αθηνά Κοντοσώρου, είναι πελάτης της Σχολής "Λάρα" κι εκπαιδεύεται εδω κι ένα χρόνο μαζί με τη Σίσσυ, τον μελλοντικό Σκύλο-Οδηγό της. Η Αθηνά εργάζεται σ'ένα δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας, οπου διδασκει ένα τυφλό κοριτσάκι. Η Σχολή "Λάρα" βρεθηκε εκεί, προκειμένου να ενημερώσει τους Κερκυραίους για τους Σκύλους-Οδηγούς και τη χρηστικότητα που προσφέρουν.


Υπηρετώντας την ίση μεταχείριση, την αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση στα κοινά όλων των ανθρώπων, σε συνάρτηση με την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα, έργο της σχολής είναι να εκπαιδεύει & να παρέχει δωρεάν, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους Οδηγούς σε άτομα με τύφλωση ή με μειωμένη όραση.....παρακάτω θα βρείτε κι άλλες πληροφορίες και τηλέφωνα...
H Σχολή Σκύλων-Οδηγών Λάρα, ιδρύθηκε από δύο νεαρές κοπέλες, που θέλησαν να βελτιώσουν τη ζωή & την κινητικότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, με τη βοήθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών.

H Σχολή Σκύλων Οδηγών - Λάρα είναι δόκιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκύλων Οδηγών (European Guide Dog Federation) και βρίσκεται σε στενή συνεργασία και υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων Οδηγών (International Guide Dog Federation) καθώς και της Σχολής Σκύλων Οδηγών VBM της Ελβετίας.

H Σχολή Σκύλων Οδηγών - Λάρα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελβετική Σχολή Σκύλων-Οδηγών VBM, που είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων Οδηγών (IGDF).

Η Ιωάννα, είναι χειρίστρια Σκύλου-Οδηγού από το 2005 και η Ευθαλία, είναι εκπαιδεύτρια Σκύλων-Οδηγών,Τυφλών με πιστοποίηση από τη Σχολή VBM της Ελβετίας. και τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Η σχολή, πήρε το όνομά της, από τη Λάρα, το Λαμπραντόρ Σκύλο-Οδηγό της Ιωάννας. (read less)

July 2008 Αthens, Greece. 1st Office: Filikis Etairias 14, Dilesi Greece. ☏ 0030 6970 282 883  Muenchackerstrasse 30, 4133 Prattlen Switzerland. ☏  0041 76 736 61 95  Email: info@laraguidedogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου