Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

AΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, Φιλοζωικό Σωματείο με έδρα την Πυλαία - Θεσσαλονίκη



Σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας και το GAWF (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΩΝ)

Το Μάϊο του 2000 ιδρύσαμε στην Πυλαία το σωματείο “Προστασία Αδέσποτων Ζώων”, με σκοπό οι σποραδικές και μεμονωμένες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τότε, να γίνουν πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο καταστατικό του Σωματείου, στόχοι μας είναι η προστασία, η βοήθεια και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.Για να υλοποιηθούν οι σκοποί αυτοί, προσπαθούμε να δώσουμε για υιοθεσία διάφορα ζώα που περιθάλπουμε, να θέσουμε υπό έλεγχο τις γεννήσεις, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα στειρώσεων και σε συνεργασία με τις αρχές να προστατέψουμε τα ζώα από κακοποιήσεις, καταγγέλλοντας αυθαίρετες ενέργειες και προσφέροντας νομική προστασία, όπου χρειάζεται.

Μέχρι σήμερα, αγωνιστήκαμε, προσφέροντας την αγάπη μας, τον ελεύθερο χρόνο μας, την προσωπική μας εργασία, χρήματα, θυσίες και πετύχαμε τα εξής:..............


• Με την συνδρομή του Δήμου Πυλαίας στειρώσαμε μεγάλο αριθμό ζώων, σκύλους και γάτες.
• Δώσαμε για υιοθεσία πολλά γατάκια και σκυλιά, ελέγχοντας την ποιότητα ζωής που τους προσφέρεται.
• Με διάφορες ανακοινώσεις προσπαθούμε να πληροφορήσουμε τον κόσμο ότι για τον έλεγχο των γεννήσεων προτιμότερη είναι η στείρωση παρά η φόλα.
• Οργανώσαμε, με την βοήθεια φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής, ομιλίες στα σχολεία της περιοχής για ενημέρωση των μαθητών, των δασκάλων και καθηγητών, σχετικά με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα.
• Συμμετείχαμε σε εκστρατείες για την απαγόρευση εγκατάστασης Τσίρκου, λόγω της κακοποίησης που υφίστανται τα ζώα σε αυτό.
• Φροντίζουμε για τη σίτιση αδέσποτων ζώων
• Επικοινωνούμε και στηρίζουμε ανθρώπους που προσφέρουν την αγάπη τους σε πολλά ζώα, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους αυτή.
• Οι κλινικές χειρουργικής και παθολογίας της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ εκτιμώντας την προσπάθεια μας για τα αδέσποτα, μας συνδράμουν με την επιστημονική υποστήριξη τους.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας βοηθούν και ενισχύουν το δύσκολο έργο μας, ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες, ώστε να πετύχουμε καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα.Τελειώνοντας, θέλουμε να σημειώσουμε ότι όνειρο μας είναι η δημιουργία ενός χώρου που να λειτουργεί σαν κέντρο περίθαλψης για σκύλους και γάτες με κάποια αναπηρία ή πρόβλημα αρρώστιας, ώστε να ζήσουν με αγάπη και αξιοπρέπεια τη ζωή που τους μένει.

Δυσκολίες κατά την προσπάθεια μας


1. Έλλειψη χώρου.

Μέχρι τώρα φιλοξενούμαστε προσωρινά σε χώρο που μας παραχωρήθηκε. Μελλοντικά όμως πρέπει να βρούμε δικό μας χώρο για να μπορούμε να συνεχίσουμε την περίθαλψη και την φιλοξενία των ζώων που έχουν ανάγκη.

2. Έλλειψη προσωπικού.

Η μέχρι τώρα προσπάθεια στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά.

3. Έλλειψη αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο χρειάζεται για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, για την μεταφορά τους καθώς και για την μεταφορά των τροφών.




Σκεφτείτε καλά πριν υιοθετήσετε ένα ζώο

Θέλετε ένα ζώο γιατί το ζητούν τα παιδιά σας;

Τα παιδιά αγνοούν τις ευθύνες που έχουν-τα ζώα. Όταν συνειδητοποιήσετε πως δεν έχετε χρόνο και διάθεση για τη φροντίδα ενός ζώου θα είναι αργά.

Διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο;

Μεγάλα ζώα είναι ακατάλληλα για διαμερίσματα. Ζώα σε αυλές χρειάζονται κατάλληλο σπιτάκι. Απαγορεύεται να έχρυμε ζώα στα μπαλκόνια, τις ταράτσες και σε κοινόχρηστους χώρους.

Γνωρίζετε την οικονομική επιβάρυνση που απαιτείται για ένα ζώο;

Τα ζώα χρειάζονται διατροφή, ιατρική περίθαλψη, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ. Δυστυχώς αρκετοί εγκαταλείπουν τα ζώα τους μόλις αρρωστήσουν, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.


Ευθύνες έναντι του ζώου.

Τα ζώα χρειάζονται φροντίδα και εκπαίδευση για να είναι συνεργάσιμα. Τα σκυλιά θέλουν καθημερινά βόλτα.

Εμβολιασμοί, τακτικός ιατρικός έλεγχος και καθαριότητα είναι απαραίτητα για την υγεία του ζώου.


Ευθύνες προς τους συμπολίτες μας.

Περιορίζουμε τα ζώα μας τις ώρες κοινής ησυχίας. Δεν τα αφήνουμε να γυρνούν ελεύθερα στους δρόμους. Συλλέγουμε τα περιττώματα τους όταν κάνουν βόλτα.


Ο ιδανικός σκύλος.

Πριν πάρετε σκύλο για το παιδί σας πρέπει να εξετάσετε την ηλικία του. το μέγεθος του και το φύλλο του. Ένα παιδί προτίμα ένα σκύλο μεγάλο σε ηλικία, που είναι πιο ήρεμος και λιγότερο απρόβλεπτος από ένα κουτάβι, θα χαϊδέψει ευκολότερα ένα θηλυκό από ένα αρσενικό. Ο ιδανικός σκύλος είναι 4 ετών! Υιοθετείστε λοιπόν ένα σκύλο πριν κάνετε ακόμα το μωρό σας. Οι σχέσεις τους θα είναι ακλόνητες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου