Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί τα σκυλιά καταστρέφουν τα παιχνίδια τους;


Αν έχετε βαρεθεί να αγοράζετε συνεχώς νέα παιχνίδια για τον σκύλο σας... επειδή ξεσκίζει τα παλιά, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε μήπως κάνετε κάτι λάθος.


Ας πούμε πως λατρεύετε την ροκ μουσική και η κολλητή σας σας κάνει δώρο το τελευταίο άλμπουμ του Justin Bieber. Θα σας αρέσει; Προφανώς και όχι. Θα το παρατήσετε σε ένα συρτάρι ή πολύ πιθανόν και να το πετάξετε. Γιατί λοιπόν το σκυλάκι σας να συνεχίσει να ασχολείται με ένα παιχνίδι που του πήρατε και δεν ταιριάζει καθόλου στον χαρακτήρα του;


Με λίγα λόγια, όπως εσείς έχετε συγκεκριμένη προσωπικότητα....
και γούστα, έτσι έχουν και τα σκυλιά. Το αν σε εμάς όλα τα σκυλιά φαίνονται γλυκά και αξιολάτρευτα και θέλουμε να τα γεμίζουμε με ότι αξεσουάρ και παιχνίδι μας κατέβει στο κεφάλι, αυτό δεν σημαίνει πως και τα ίδια το ευχαριστιούνται. Γι' αυτό πριν πάτε σε κάποιο pet shop για να αγοράσετε το επόμενο παιχνίδι του σκυλιού σας, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον χαρακτήρα του.


Για παράδειγμα, αν είναι «σκληρός τύπος», πάρτε του κάτι που να έχει να κάνει με την δύναμή του, να το δαγκώνει, να το πατάει, να το φέρνει δεξιά κι αριστερά κλπ, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε τα λούτρινα παιχνιδάκια. Για τα πιο εύστροφα σκυλιά, διαλέξτε παιχνίδια που θα τα κάνουν να οξύνουν τις αισθήσεις τους και να καταβάλουν κόπο να λύσουν τους γρίφους τους, ώστε να ανταμειφτούν στο τέλος.


Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολύ κρατά ένα παιχνίδι το ενδιαφέρον του σκύλου σας, τόσο πιο σωστή επιλογή έχετε κάνει


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γιατί τα σκυλιά καταστρέφουν τα παιχνίδια τους; http://24oros.blogspot.com/2011/02/blog-post_4598.html#ixzz1DvtvdE4t

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου