Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

10 Απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να βοηθήσουν τα ζώα!


1.Οργανώσετε στο σχολείο μια μέρα ενημέρωσης για τα αδέσποτα. Καλέστε ένα κτηνίατρο, έναν εκπαιδευτή και έναν εκπρόσωπο της φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής σας και ζητήστε τους να σας μιλήσουν για τα ζώα και για αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

2.Οργανώστε σχολικά bazaar και προσφέρετε τα έσοδα σε φιλοζωικά σωματεία.

3.Διαθέστε μέρος του χαρτζιλικιού σας σε φιλοζωικές οργανώσεις.

4.Αφιερώστε μια μέρα στα αδέσποτα. Ακολουθήστε τους εθελοντές των σωματείων και αφιερώστε μια μέρα να ταΐσετε τα ζωάκια, να τα βγάλετε βόλτα ή ότι άλλο έχουν ανάγκη.

5.Αφήστε έξω από το σπίτι, το σχολείο ή το φροντιστήριο, ένα κουβά με καθαρό νερό για τα αδέσποτα και φροντίστε να το αλλάζετε καθημερινά.

6.Μιλήστε σε φίλους και συγγενείς και ....
πείστε τους να υιοθετήσουν ένα ζωάκι από κάποιο καταφύγιο αντί να το αγοράσουν.

7.Προτιμήστε να αγοράσετε δώρα για τους φίλους σας από το bazaar που διοργανώνει το σωματείο της περιοχής σας.

8.Αφιερώστε λίγο χρόνο στα αδέσποτα! Πλησιάστε τα, χαϊδέψτε τα, δώστε τους λίγη από την αγάπη που στερούνται...

9.Μαζί με τους φίλους σας, αναλάβετε τη πλήρη φροντίδα ενός αδέσποτου της περιοχής σας. Φτιάξτε του μια γωνίτσα σε ήσυχο και απομονωμένο σημείο για να μπορεί να προστατεύετε από το κρύο και τη βροχή, αναλάβετε να του παρέχετε τροφή και καθαρό νερό σε τακτική βάση, εμβολιάστε το, στειρώστε το.

10.Ενημερώστε και ενημερωθείτε. Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να κάνετε όταν συναντάτε αδέσποτα, πότε πρέπει να τα πλησιάζετε και πως. Ενημερώστε φίλους, γνωστούς και συγγενείς και εξηγήστε τους γιατί πρέπει να βοηθάμε τα αδέσποτα και πως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου